Skip links

Vormgeving en ontwerp


Wij ontwerpen je huisstijl, logo, advertentie, leaflet en infographic. Ook ontwerpen we complete brochures en magazines. Daarnaast verzorgen wij het grafisch ontwerp van drukwerk en verpakkingen. Alles wat met vormgeving en ontwerp te maken heeft, is bij ons in goede handen. Arxx staat namelijk voor een consistente uitvoering.

Huisstijl en logo: van idee naar design

Wil je een nieuwe huisstijl, een nieuw logo? Of een kleine opfrisbeurt van het bestaande ontwerp? Arxx kan het ontwikkelen, ontwerpen en jou helpen bij de juiste keuze, zodat jij de uitstraling bereikt die past bij jou en je product, dienst of onderneming. Het huisstijlontwerp vormt de basis van je communicatie en de ondersteuning van de kernwaarden van jouw onderneming. Het is een afspiegeling van jouw identiteit en imago. Het ontwerp kan worden toegepast op briefpapier, enveloppen, visitekaartjes, website en op social media.

Vormgeven en ontwerpen van magazines, brochures, leaflets, advertenties, nieuwsbrieven en posters

Dat is één onderdeel van effectieve communicatie. Andere wezenlijke onderdelen zijn de inhoud en de distributie. Hoe vertel jij je verhaal? Zorg dat je unieke content biedt en deze op de juiste manier verspreidt. Ga je voor offline, online of beiden? Als je wilt, denken wij met je mee en nemen we jou de zorg voor bijvoorbeeld drukwerk en verzending uit handen.

Infographics: ideaal voor het delen van data

De afgelopen jaren zijn infographics steeds populairder geworden. We ontvangen bijna alle informatie digitaal en veel mensen vinden het niet comfortabel om lange teksten op hun scherm te lezen. Infographics zijn ideaal voor het delen van data en informatie. De voordelen van infographics:

 • onze hersenen verwerken informatie sneller wanneer deze visueel wordt ondersteund;
 • beelden zijn universeel en snel te begrijpen voor grote groepen mensen, ook wanneer ze niet dezelfde taal spreken;
 • ze helpen de aandacht focussen;
 • je kunt je boodschap er goed mee structureren;
 • ze werken inspirerend;
 • ze dwingen de afzender zijn boodschap helder te omschrijven;
 • infographics hebben een hoge informatiedichtheid en vertellen de boodschap op compacte wijze.

Grafisch ontwerp van drukwerk en verpakkingen

Wil je een aansprekend ontwerp voor een productlabel of een complete verpakking? Dat kan Arxx voor je verzorgen. Wij ontwikkelen de lay-out en constructie, het kleurgebruik en de typografie. Ook zorgen wij voor de bijbehorende illustraties en/of foto’s. Ben je nog niet helemaal zeker over de identiteit of uitstraling van je product? Dan kunnen wij ook een nieuwe huisstijl of logo ontwerpen.

Strategie en concept


Wil je een bestaand product sterker onder de aandacht brengen? Of ga je iets geheel nieuws lanceren? Dan is het zaak jouw boodschap bij de juiste doelgroep te krijgen. Hoe wij dat doen? Door het verschil te maken op 3 vlakken.

Strategie

De snelste weg naar de meeste mensen uit je doelgroep. Hoe die weg er voor jou uitziet, hangt af van jouw markt, boodschap en startpunt. Samen met jou brengen we het onderscheidend vermogen van jouw product of dienst in kaart, net als de identiteit van je merk of organisatie.

Concept

De strategie is de leidraad, het concept de springplank en de ontwikkeling het zichtbare resultaat. Arxx zet de lijnen uit en formuleert een treffende boodschap en een rake slogan. Onderscheidend, maar altijd passend bij jouw identiteit.

Ontwikkeling

Het concept is het fundament onder het werk van onze ontwerpers, DTP-ers, copywriters en webbouwers. Zij werken het concept uit in de juiste communicatiemiddelen. Ons team van ervaren specialisten haalt strakke deadlines en gaat flexibel om met spoedklussen.

Acties en campagnes


De begrippen ‘inspirerend’, ‘B2B’ en ‘campagnes’ gaan niet altijd hand in hand. Bij veel B2B-bedrijven zijn de producten en diensten niet echt sexy en het bedenken van out-of-the-box-campagnes kan dan echt een opgave zijn. Arxx helpt jou al aan de basis, met antwoorden op vragen als:

 • Wie is je doelgroep? (Segmenteer en personaliseer zoveel mogelijk)
 • Wat is je boodschap? (Bied iets waar jouw doelgroep echt iets aan heeft; iets dat meerwaarde creëert)
 • Wat wil je dat de ontvanger doet? (Call to action)
 • Hoeveel aandacht geef je jouw campagne? (Met welke middelen en herhalingen?)

Online magazines


Digitale inspiratie en beleving op ieder scherm. Arxx ontwerpt niet alleen papieren magazines maar ook online magazines, of wel responsive magazines. Een goed online magazine inspireert, boeit en neemt de lezer mee in jouw verhaal. Dankzij de mogelijkheden van video’s, geluidsfragmenten en animaties kun je je verhaal vaak beter overbrengen dan via geprinte media. Online magazines zijn interactief, eenvoudig te verspreiden én aantoonbaar effectief. Je kunt ze op allerlei manieren inzetten: als nieuwsbrief, digitale brochure, personeelsblad of jaarverslag, om er maar enkele te noemen. Ook kun je je online publicaties integreren met print. Een online magazine dat geschikt is voor alle devices (dus ook voor een smartphone -40% ervan wordt namelijk gelezen op een mobiel apparaat) is via allerlei kanalen te verspreiden. Via social media, als button op je homepage of intranet, of onder je e-mailhandtekening. Een online magazine betekent jouw verhaal op ieder scherm, overal ter wereld, 24/7.

Webdesign en ontwikkeling


Alle consumenten oriënteren zich online. Een website vormt vaak het eerste contact met een (potentiële) klant. Logisch dus dat een website er aantrekkelijk en verzorgt moet uitzien. Een eigentijds design en relevante content zijn bepalend voor een eerste indruk van de organisatie. Ook is het belangrijk dat bezoekers van je website duidelijk overzicht houden en kunnen kiezen uit een helder menu. Arxx helpt je met een effectief design en de juiste content. Samen met onze partner kunnen we ook de volledige bouw van je website verzorgen

E-mailmarketing


E-mail is een krachtig en zeer effectief marketing- en communicatiemiddel. Je blijft in direct contact met je doelgroep en houdt deze betrokken bij jouw organisatie. E-mailingen vragen om een eigen benadering. Met een goed ontwerp, een duidelijke boodschap die snel gelezen kan worden, een effectief adressenbestand en een tool om het aantal lezers en acties te monitoren.

Arxx verzorgt voor veel klanten e-mailingen van A tot Z. Wij werken met geavanceerde software die data volgens GDPR/AVG-richtlijnen veilig opslaat in de eigen private cloud in Nederland*. Wij maken een design in de eigen huisstijl en verzorgen de opmaak en verzending van e-mailingen, inclusief automatische campagnes en heldere rapportages.

Meer weten? Maak een afspraak met ons

*Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft de Privacy Shield ongeldig verklaard. Dit betekent dat afspraken die in het verleden zijn gemaakt tussen Europa en de VS over de privacy van Europese burgers niet meer voldoen. Wanneer Nederlandse organisaties met een Amerikaanse partij zoals Mailchimp werken, overtreden ze de wet.

Arxx mailing Spottler-KLEIN
Return to top of page